Canisha vzw

logo VZW Canisha

"Loop niet vóór mij, misschien volg ik je niet. 
Loop niet achter mij, misschien leid ik je niet. 
Maar loop naast mij, en wees mijn vriend."

 


De vzw Canisha werd opgericht in december 2011, met als doel assistentiehonden op te leiden die personen met een beperking kunnen bijstaan in het dagelijks leven.

Misschien heb je ze ook al gezien, de honden met een jasje of sjaaltje die een rolstoelgebruiker begeleiden? Misschien ken je zelf binnen je familie of kennissenkring iemand met een beperking die een hulphond als maatje heeft?

Het doel van vzw Canisha is onze kennis, ons enthousiasme en onze jarenlange trainingservaring ten dienste te stellen van onze medemensen met een beperking, door hen een goed opgeleide, werkgrage assistentiehond ter beschikking te stellen.

Met de hulp van een assistentiehond kunnen personen met een beperking, vaak opgelopen door een ongeval of door ziekte, een deel autonomie en zelfredzaamheid herwinnen, waardoor zij tezelfdertijd ook meer kans maken om te (re)ïntegreren in de maatschappij

Wil je meer weten over dergelijke hulphonden, maar ook over hoorhonden en therapiehonden? Op onze website vind je alle informatie over onze assistentiehonden en hun opleiding.

Dankzij de steun van de Kiwanis Kempenkring kan "Canisha" inzetten op een goede opleiding voor deze assistentiehonden die mensen met een beperking kunnen bijstaan in het dagelijkse leven.